Pogoji nakupa v spletni trgovini Žarnice.si

1. O Žarnice.si
Žarnice.si je blagovna znamka podjetja Lestra d.o.o.- Center Projekcije. Spletna stran je specializirana za trženje žarnic za projektorje.
Namen spletne strani je omogočiti uporabnikom ter prodajalcem projektorjev nakup vseh žarnic za projektorje na enem mestu z najhitrejšo dobavo (običajno v nekaj dneh ali že naslednji dan po plačilu oz. izdani naročilnici (glej točko 10.4). S tem vam želimo prihraniti dolgotrajno in mučno iskanje rezervne žarnice za vaš projektor saj vemo, da je to lahko zamudno in drago opravilo. Zavedamo se, da želite vaš projektor čim prej zopet usposobiti za nemoteno delo in mi vam želimo s hitro dobavo žarnice pri tem pomagati.
Na spletni strani Žarnice.si lahko poiščete žarnico za skoraj katerekoli projektor na trgu doma ali po svetu.

Prijetno uporabo spletne strani vam želi ekipa Centra projekcije.

2. Žarnice
Žarnice, ki jih tržimo na spletni strani Žarnice.si so originalne žarnice posameznega proizvajalca projektorjev. Pri nekaterih projektorjih, vam ponujamo tudi dodatno možnost izbire. Poleg originalne vam ponujamo Diamond žarnice, ki tako kot originalne, vsebujejo najkakovostnejše sestavne dele in so primerljive kakovosti kot originalne žarnice. Pri določenih projektorjih imate možnost izbrati tudi neoriginalno žarnico SmartLamp, ki je popolnoma združljiva z vašim projektorjem in je sestavljena iz kakovostnih sestavnih delov za zanesljivo delovanje in ima ugodno ceno.

3. Obdelava vašega naročila
Ko boste izvedli naročilo, vam bomo na vaš elektronski naslov poslali predračun za žarnice, ki ste jih naročili. Po plačilu predračuna nas o tem obvestite. V trenutku vašega obvestila o plačilu in potrdilu, ki izkazuje nakazilo, bomo žarnice naročili pri našem dobavitelju in vas obvestili, ko bomo žarnice prejeli v naše skladišče. V tem trenutku se bomo dogovorili ali boste naročene žarnice prevzeli osebno v našem skladišču ali se boste odločili za dostavo (opcija dostave preko Intereurope Ekspress).

4. Garancija
Zagotavljamo vam 3 mesece garancije na originalne žarnice in 4 mesece na Diamond žarnice. Garancija prične teči od datuma izdobave blaga iz našega skladišča.

5. Reklamacije
V primeru reklamacije, nas prosimo pokličite na telefon 01 563 60 62 ali pošljite elektronsko sporočilo na
info@centerprojekcije.si. Težavo bomo poizkušali rešiti v najkrajšem možnem času.

6. Povratna informacija
Želimo si, da bi bila naša spletna stran in storitve, ki jih ponujamo, popolne. Zaradi tega vas prosimo, da nas obvestite o svojih predlogih, idejah, pripombah, opažanjih ali napakah na naši spletni strani. Z veseljem bomo sprejeli vaše sporočilo po elektronski pošti
info@centerprojekcije.si.

7. Pravno obvestilo in pogoji uporabe
Pravno obvestilo se nanaša na vse strani in podstrani v sklopu domen: www.zarnice.si,
www.žarnice.com, www.centerprojekcije.si, www.lestra.si:

Na podlagi Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) je podjetje Lestra d.o.o. (v nadaljevanju Lestra oz. podjetje) nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem pomenu (besedila, fotografije, skice, zemljevidi in načrti, avdio-video posnetki) objavljenimi na spletnem mestu. To pomeni, da je brez pisnega dovoljenja podjetja prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršno koli razširjanje v komercialne namene.
Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) sta izjemoma dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela. ZASP (člen 50) dovoljuje tudi uporabo in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno uporabo.

7.1 Varstvo osebnih podatkov
Podjetje zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov na tej spletni strani.
To pomeni, da podjetje zbira osebne podatke, samo kadar jih uporabnik posreduje. Podjetje se obvezuje, da bo zbrane podatke hranilo in uporabljalo samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.
Podjetje osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovalo nobeni drugi, fizični ali pravni, osebi. V primeru sodelovanja z drugimi podjetji, ki za podjetje opravljajo storitve (npr. priprava in izvedba nagradne igre ali izdelava spletne strani), bo tem omogočen dostop do podatkov, ki so neobhodni za izvedbo njihove storitve. Ta podjetja so obvezana, da dostopa do podatkov ne bodo zlorabila in jih bodo uporabljala izključno za izvrševanje svojega dela.

7.2 Ne/spoštovanje določb iz Pravnega obvestila
Podjetje in avtorji vsebin, objavljenih na spletnih straneh, od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava.

7.3 Odgovornost Podjetja
Podjetje se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnih straneh.
S tem podjetje ne izključuje možnosti za pojav napak med objavljenimi vsebinami. Vse informacije posredovane prek tega spletnega mesta so tako zgolj informativne narave, saj podjetje ne more prevzeti odgovornosti za njihovo absolutno točnost. Vse cene so zgolj okvirne in fotografije izdelkov simbolične.
Narava svetovnega spleta in spletnega mesta onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo povezave (linki) s tega spletnega mesta. Zaradi tega podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne preko teh povezav.
Vse strani in storitve v sklopu spletnih strani podjetja, uporabljate na lastno odgovornost. Podjetje tudi ne more in ne odgovarja za kakršnekoli poškodbe računalniške ali druge opreme in aplikacij, ki se koristijo za dostop do spletnih strani podjetja.

8. Sprememba cen
Vse cene so lahko predmet spremembe. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen glede na spremenjene tržne pogoje, ukinitve produktov, spremembe cen proizvajalcev, napak v oglaševanju, spremembe valutnih razmerij in ostalih dejavnikov. V primeru spremembe cen po že oddanem naročilu z vaše strani vas bomo pred izvršitvijo naročila kontaktirali in obvestili o spremembi. Ob potrditvi spremenjene cene bomo dokončno izvršili naročilo.

9. Napake pri informiranju
V vsakem trenutku se trudimo posredovati točne in korektne informacije. Kljub temu pa so lahko naše informacije točne le v tolikšni meri, kot nam jih točne posreduje dobavitelj. Zaradi tega ne moremo prevzeti odgovornosti za napake, ki so posledica napačnega informiranja.

10. Pravila in pogoji prodaje
Lestra d.o.o. – Center Projekcije, kot lastnik spletne strani Žarnice.si, sprejema naročila le pod pogoji navedenimi spodaj. Ti pogoji se ne morejo spremeniti, razen če ni drugače dogovorjeno z direktorjem podjetja Lestra d.o.o. v pisni obliki.

10.1 Naročila
Vsako naročilo, ki ga bomo prejeli bomo preučili in vam poslali predračun. Naročila, ki ga prejmemo nismo zavezani sprejeti in ga lahko zavrnemo brez kakršnekoli obrazložitve. Za vsako naročilo, ki ga bomo sprejeli vam bomo poslali predračun. Žarnice bomo naročili pri dobavitelju po nakazilu avansa ali izdane naročilnice za prejeti predračun. Po prejetju žarnice v naše skladišče, vas bomo obvestili po e-pošti ali telefonsko.
Vaše naročilo lahko odpoveste kadarkoli v času od trenutka, ko ste nam poslali naročilo do trenutka ,ko plačate avansno plačilo oz. izdate naročilnico po predračunu. Naročila po plačilu avansa oz. izdani naročilnici, ne morete več odpovedati, razen pod pogoji opisanimi v rubriki »Vračila«

10.2 Stroški
Stroški dostave blaga po Sloveniji so brezplačni.

10.3 Blago
Vse žarnice so predmet razpoložljivosti. Naročene žarnice, ki zaradi kakršnih koli razlogov ni več na zalogi, jo lahko zamenjamo z drugo žarnico z enakimi lastnostmi brez predhodnega obvestila.

10.4 Dostava blaga
Običajni rok dobave žarnic, ki jih ima dobavitelj na zalogi je 1 do 3 delovne dni po nakazilu avansa oz. izdani naročilnici. V kolikor je nakazilo izvedeno do 12.00 ure in boste žarnico prevzeli v našem skladišču sami, boste to lahko običajno storili že naslednji dan po nakazilu (proti koncu delovnega dne). Odgovornosti za dostavo v tem roku ne moremo prevzeti v primeru neizdobave dobavitelja ali višje sile pri transportu. Rok dobave žarnic, ki jih dobavitelj nima na zalogi vam podamo na podlagi predvidevanja dobavitelja. Za ta rok ne moremo prevzeti odgovornosti, saj smo odvisni od dobavitelja.

10.5 Poškodovanje blaga
Tveganje poškodovanja blaga med transportom iz našega skladišča do kupca prevzame kupec blaga. Odgovornost za dostavo blaga od trenutka, ko oddamo blago iz našega skladišča prevzame kupec.

10.6 Kakovost blaga
Zagotavljamo, da bo blago, ki ga tržimo na spletni strani Žarnice.si ustrezne kakovosti (ob upoštevanju vseh pogojev na tej spletni strani). Ker nismo proizvajalec blaga vam bomo za žarnice priznali garancije iz točke 4.

10.7 Zavrnitev blaga
Če boste prejeli blago vidno poškodovano takoj obvestite prevoznika, da blaga ne boste sprejeli ter napišite zapisnik o poškodovanem blagu, ki naj ga podpiše prevoznik. V nasprotnem primeru ne boste mogli uveljavljati reklamacije pri prevozniku.

10.8 Višja sila
Odgovornosti ne prevzemamo za napake oz dostave, ki so posledica višje sile. Če dobava zamuja zaradi višje sile, vas bomo o tem obvestili takoj, ko bo to mogoče in vam posredovali dodatne informacije o roku dobave.

10.9 Vračilo blaga
Če ste po pomoti naročili napačno žarnico, bomo žarnico pod določenimi pogoji in plačilu stroškov sprejeli nazaj. Žarnico nam lahko vrnete, če je popolnoma nepoškodovana, tako žarnica kot embalaža (nepoškodovana varnostna nalepka, embalaža mora biti originalna, brez kakršnihkoli oznak, napisov, z originalnimi nalepkami, originalno vsebnostjo znotraj embalaže, škatla še ni bila odprta…). Ob vračilu vam bomo zaračunali stroške vračila, ki običajno znašajo 15% vrednosti žarnice, v nobenem primeru pa ne več kot 25% vrednosti žarnice. Vračilo ni možno edino v primeru, da vas že ob naročilu informiramo, da gre za posebno žarnico pri kateri vračilo ni možno.
Če žarnica ob vgradni v projektor ne deluje zaradi okvare na sami žarnici, potem nam žarnico vrnite in poslali vam bomo novo. Preden vam bomo poslali novo žarnico bodo žarnico pregledali naši strokovnjaki oz. strokovnjaki proizvajalca in ugotovili ali gre za garancijsko napako. Če želite novo žarnico prejeti pred pregledom in ugotovitvami strokovnjakov glede reklamirane žarnice, potem prosimo naročite novo žarnico ponovno. Za pokvarjeno žarnico pod garancijo, vam bomo povrnili celotno kupnino. V primeru, da smo vam izdobavili napačno žarnico, vam jo bomo vzeli nazaj brez kakršnih koli stroškov in vam dobavili pravo žarnico.

11. Podaljšajte življenjsko dobo žarnici
Nikoli se žarnice ne dotikajte s prsti. Vedno uporabite rokavice ali nežno tkanino. Odtisi od prstov povzročajo temperaturne »vroče točke«. To v daljšem obdobju pripelje do znatnega poškodovanja žarnice in odpoved.
Redno čistite filter projektorja. Blokirani ventilatorji povzročijo pregrevanje žarnice in prezgodnjo okvaro. Pooblaščeni servisi lahko takšno napako odkrijejo, kar pomeni, da garancija za žarnico ne velja več. Zaradi tega priporočamo redno čiščenje filtra. Zagotovite tudi, da je okoli projektorja zagotovljen dovolj velik pretok zraka.
V kolikor vgrajujete žarnico v obstoječe modularno ohišje, poskrbite, da priključni terminali ne bodo premočno pritrjeni saj bi lahko počila keramična izolacija in s tem zmanjšala izolativnost. Nasprotno, če so priključni terminali premalo pričvrščeni lahko pride do iskrenja kar pa lahko poškoduje napajalnik. Pri vtičnih žarnicah poskrbite, da bodo žarnice popolnoma legle v svoje ležišče. Praviloma se ustavite pri prvih znakih upora.

11.1 Ugašanje projektorja
Vedno ugašajte projektor tako, da ga ugasnete preko daljinskega upravljalnika ali tipk za upravljanje. Projektorja nikoli ne izključite tako, da izvlečete napajalni kabel iz projektorja ali vtičnice. Po izklopu slike, mora namreč projektor s svojim ventilatorjem še ohladiti žarnico, za kar potrebuje električno energijo. Šele, ko se ventilator v projektorju ugasne lahko izklopite električno napajanje.

11.2 Udarci ali vibracije
Žarnica se lahko pokvari tudi zaradi mehanskih premikov, udarcev. Vroča žarnica je zelo občutljiva na tresljaje, zato se prepričajte, da se je žarnica ohladila preden premikate projektor.

11.3 Ekonomičen način delovanja projektorja
Če vam projektor omogoča izbiro med »visoko/nizko« (v angleškem meniju »high/low ali »economy/normal » mode) opcijo delovanja žarnice izberite »nizko« delovanje (low oz. economy v angleškem meniju) saj bo žarnica tako manj obremenjena, kar bo povečalo njeno življenjsko dobo.

11.4 Vklop in izklop projektorja

PRED VKLOPOM PROJEKTORJA NAJ SE PROJEKTOR IN ŽARNICA SEGREJETA NA SOBNO TEMPERATURO!
To je še posebno pomembno v zimskem času. Za žarnico je najbolje, da se čim manjkrat vklaplja, torej premislite, kdaj boste projektor resnično potrebovali. Če boste projektor po končani uporabi zopet uporabljali v roku 30 do 60 minut je bolj smotrno, da ostane prižgan, kot pa da ga ugasnete.